Är Coop medlemslån något bra?

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Individuellt satt ränta
  • Minst 20 år & fast inkomst

Bästa långivare i juli 2024

Bästa lån juli 2024 är Enklare
Läs mer

Hos Coop kan man ansöka om privatlån från 15 000 kr upp till 500 000 kr. Dessa privatlån är utan säkerhet, vilket gör att man som låntagare väljer själv varför man behöver ta lånet. Det kan vara att investera i något eller att samla ihop sina smålån och skulder och betala av dem, och sedan bara ha ett lån att betala tillbaka till i framtiden.

Om du ansöker om ett lån som är under 350 000 kr så kan du själv stå på lånet, men om du ansöker som ett lån över 350 000 kr så behöver du en medsökande till lånet. Återbetalningstiden är från 2 år upp till 15 år, och hur lång återbetalningstid du kan välja mellan varierar beroende på hur stort lån du tar. Till exempel om du lånar under 20 000kr så är den längsta återbetalningstiden 5 år, men om du lånar mer pengar få du längre återbetalningstid att välja på.

När du ansöker om privatlån hos Coop så får du en ränta som sätts individuellt, beroende på olika faktorer. Men om du är medlem hos Coop så får du bättre ränta än vad du annars skulle ha fått. Så Coop medlemslån blir förmånligt då man får ännu lägre ränta.

För att ansöka om ett lån hos Coop måste man vara 20 år eller äldre, ha en tillsvidareanställning eller varit en egenföretagare i minst två år, och ha en fast månadsinkomst på 20 000kr eller mer. Om man är pensionär kan man också ansöka om privatlån hos Coop. En sökande måste också ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år, och alla sökande ska vara fria från betalningsanmärkningar och dem får inte finnas hos Kronofogden.

Är Coop medlemslån något bra? Om du är Coop-medlem kan din individuella ränta sänkas ytterligare, och får du lånet beviljat så har du pengarna på ditt konto vanligtvis inom 1-2 bankdagar. Du kan vara med och påverka återbetalningstiden genom det vara med och bestämma hur mycket du vill amortera varje månad, för att lånet ska passa dig och dina förutsättningar som bäst. Så helt klart ett bra val för dig som är Coop-medlem.

Läs mer hos Coop MedMera Bank

Topplista med lån

  • Sorterad efter de bästa valen