Hopbakslån

 • Vad är ett hopbakslån?
 • Välj rätt hopbakslån.
 • De bästa hopbakslånen.

Bästa långivare i juni 2024

Bästa lån juni 2024 är Enklare
Läs mer
Hoppa till topplistan med lån

Vad är ett hopbakslån?

Ett hopbakslån kan hjälpa många att ha koll på sina skulder och gör så att man kan slippa många höga räntor och avgifter. Med hjälp av ett hopbakslån så slår du ihop alla dina mindre skulder eller krediter. Du tar då ett hopbakslån och betalar av dina skulder, för att sedan bara få ett lån att betala tillbaka till. Vi kan hjälpa dig hitta det bästa hopbakslånet, med de förutsättningar som passar just din situation bäst.

Så fort man handlar på kredit, tar ett lån eller är skyldig någon part pengar så måste man betala tillbaka det man är skyldig, men man betalar också ränta på lånet. Den del av lånet man betalar tillbaka kallas för amortering, och desto mer man amorterar desto mindre blir skulden. Men samtidigt när man tar ett lån måste man också betala ränta, något man betalar till långivaren, parten som man har lånet hos, just för att man lånat pengar av dem. Med andra ord kan man säga att ränta är avgiften för att få ta ett lån. Är räntan hög, så blir lånet dyrare får låntagaren, så som låntagare vill man ha så låg ränta som möjligt. Räntan anges i procent och vad man faktiskt får betala i ränta beror på hur mycket man har i skuld och har du en lång betalningsplan så får du betala räntan under en längre tid, alltså betalar du då mer i ränta. Har du många mindre skulder eller lån, brukar ofta räntan vara högre än om man tar till exempel ett hopbakslån, som man generellt tar för att man smidigare och snabbare ska bli skuldfri.

Fördelen med hopbakslån

Om man någon gång handlat på avbetalning, eller tagit ett smslån så har denna kredit eller skuld säkert blivit dyrare än vad man har tänkt från början. Man kan ta detta beslut med tron om att det är billigt och en smart lösning för stunden, men i efterhand när man står där med hög ränta inse att det inte var den smartaste lösningen. Det kan också vara svårt att hålla koll på de olika fakturorna varje månad och i led till det kan det vara lätt att missa en faktura och inte betala i tid. Med ett hopbaklån bakar du ihop de skulder du har och tar ett lån för att betala av dessa. Du har då eventuellt bara detta lån att betala tillbaka till och alltså en faktura och en ränta att hålla koll på.

En till fördel med att ta ett hopbakslån är att man sänker de räntor som man har sedan tidigare och blir av med de onödiga avgifterna, till exempel påminnelseavgifter om man glömt betala en faktura och så vidare. Och i sin tur får du varje månad mer pengar över till att eventuellt öka amorteringen eller till att spara mer. Så istället för att själv hålla koll på flera dyra lån, krediter och fakturor, och eventuellt inte ha råd att betala dem för att räntan blivit högre än vad man räknat med, så tar man ett hopbakslån för att betala av alla sina befintliga skulder och sedan bara ha en skuld kvar. Denna skuld är då hopbakslånet som förmodligen också har betydligt lägre ränta än de tidigare skulderna.

Hopbakslån kan även kallas för samlingslån, då det är exakt det man gör. Man samlar sina dyra lån, skulder och krediter genom att ta ett hopbakslån för att betala av dessa. Mindre lån eller skulder har ofta hög ränta och andra avgifter, vilket gör att man kan säga att dessa blir dyra lån och skulder. När man då tar ett hopbakslån har man bara ett lån att betala tillbaka till, alltså också bara en ränta, istället för att ha flera lån, skulder eller krediter att hålla koll på, men flera olika räntor. När man söker ett lån vill man ha så låg ränta som möjligt. Har man en hög ränta blir lånet dyrt, då man får betala mer till långivaren för att man har ett lån hos dem.

När man ansöker om ett hopbakslån så kan förutsättningarna om hur man ska gå tillväga variera beroende på vem långivaren eller banken är som har ansökt om lånet hos. Vissa långivare vill själva betala av dina befintliga skulder, medan vissa kräver att du anger vilka skulder du har men att det är du som ansvarar för att betala av dem när du fått genom hopbakslånet.

Välj ett hopbakslån med låg ränta

Varför är det då viktigt att välja ett hopbakslån med låg ränta? Det är för att lånet ska kosta dig så lite som möjligt. Väljer man ett lån med hög ränta så kommer lånet att kosta dig mer onödiga pengar. Att betala ränta är inte samma sak som att amortera, alltså är det inget som minskar din totala skuld, så att betala så lite i ränta som möjligt är det mest ultimata för dig. Lägre ränta resulterar i lägre månadskostnad.

Många tar hopbakslån för att deras befintliga lån har höga räntor och avgifter, och för att man vill sänka den totala månadskostnaden, vilket man ofta kan göra om man ansöker om ett hopbakslån. Istället för att ha flera skulder med olika räntor, kan man få ett lån med lägre ränta. Det kan också vara svårt att hålla reda på vad som är amortering och vad som är ränta när man har fler lån att hålla reda på än om man bara har ett.

Att ta ett hopbakslån hjälper dig att samla lånen och skulderna, och att sänka räntorna som du har. Det gör att du får större möjlighet att amortera mera varje månad och bli skuldfri tidigare, eller att sänka den totala månadskostnaden, och kunna spara mera pengar. Man får lättare koll på hur mycket man har lån på, hålla koll på räntan och gör det enklare att lägga upp en betalningsplan.

Har du en låg ränta så betyder det att du betalar in mindre pengar till långivaren, alltså blir lånen billigare för dig. Att hitta det bästa hopbakslånet för just dig kan kännas svårt, och kännas som en djungel som man ska hitta rätt i. Vi hjälper därför dig med detta.

Tre tips för att hitta bästa hopbakslån

Tre tips för att hitta bästa hopbakslån

 • Det första tipset för att hitta det bästa hopbakslånet för dig är att innan du söker efter en bank att ta ett hopbakslån hos, så bör du ta reda på vilka skulder du har sedan innan, hur många det är, hur mycket som är lånat och vad räntorna på lånen är. För att hopbakslånet ska täcka alla dina befintliga skulder så måste du veta hur mycket hopbakslånet måste ligga på, och att du inte lånar mer pengar än vad du faktiskt behöver. Att ta ett hopbakslån ska hjälpa dig ekonomiskt, och därför är det viktigt att du inte lånar mer än vad dina skulder kostar dig. Det är också viktigt att ta reda på vilka räntor du har sedan tidigare, så du tydligare kan se vad för räntor som gynnar dig. Fördelen med hopbakslån är just att man kan sänka sina räntor, man kan alltså göra att sina skulder blir billigare. Därför är det viktigt att innan man ansöker om hopbakslån faktiskt sätter sig in i hur ens ekonomi och skulder ser ut sedan innan.

 • Det andra tipset är att ta hjälp med att jämföra olika långivare, vilket du enkelt och smidigt kan göra hos oss. Att själv jämföra olika långivare kan kännas väldigt besvärligt, och det kan vara svårt att hitta något som passar dig. Det hjälper dig därför oerhört mycket att genom oss jämföra olika långivare så att du lätt kan hitta det hopbakslånet som passar dig bäst. Om du själv vill jämföra långivare kommer det att dras flera kreditupplysningar på dig och det kan vara svårt att hålla koll på vad lånen innebär samt deras ränta.

  Räntor är något som justeras hela tiden och det kan vara svårt som privatperson att veta vad som är en billig och bra ränta och vad som är den dyr ränta. För att just du ska ha möjligheten att sänka din månadskostnad, eller amortera mera så är det viktigt att räntan på hopbakslånet du väljer är mindre än räntan på dina befintliga lån. Men man ska inte bara kolla på räntan när man väljer lån, utan också något annat.

 • Det tredje tipset är att inte då bara jämföra räntorna hos långivarna, utan också betalningsplanen hos de olika bankerna. Att ha den lägsta räntan, men en lång betalningsplan gör att lånet fortfarande kan bli dyrt. När man ta ett lån så är räntan inte en bestämd summa som man ska betala, utan en procentandel man betalar varje månad. Har man en låg ränta så betalar man visserligen mindre varje månad, men om man har en lång betalningsplan så får man betala räntan under flera månader än om man har en kortare betalningsplan.

  När man tar ett lån är det då smart att välja en så kort återbetalningstid som möjligt, samtidigt som man har en låg ränta. Att betala av lånet så snabbt som möjligt gör så att du snabbare blir fri från lånet men också att du sparar in pengar i räntan. Det är mycket att tänka på när man ska ta ett hopbakslån, eller egentligen vilket lån som helst, men vi kan hjälpa dig och göra det lättare för dig att hitta det som passar din situation som bäst.

Kan man få hopbakslån med betalningsanmärkningar?

Om du har betalningsanmärkningar så kan du fortfarande få ett hopbakslån, men inte hos alla banker och långivare. Vissa banker tillåter att man har betalningsanmärkningar medan vissa helst ser att du inte har några kvar. Ett hopbakslån hjälper många ekonomiskt, och vi vill att alla ska ha möjligheten att få ett hopbakslån även om man tidigare fått betalningsanmärkningar.

Att just ha många olika smålån, skulder eller krediter kan vara boven till betalningsanmärkningarna, att man har svårt att hålla koll på skulderna, och lätt kan ha missat en faktura. Att hålla koll på flera fakturor på sina lån och krediter kan vara ansträngande, och att istället få möjligheten att ta ett hopbakslån och bara ha ett lån och en faktura gör det lättare för låntagaren att betala i tid och risken för att få fler betalningsanmärkningar minskar.

Att ha flera smålån kan också leda till att räntorna helt enkelt är för höga så kostnaden varje månad stiger till mer än vad du hade trott. Skulderna kan bli dyrare än tänkt och det kan helt enkelt vara så att man inte har råd att betala dem. Detta kan leda till att man får det väldigt tufft ekonomiskt och eventuellt får fler betalningsanmärkningar.

Med ett hopbakslån kan man sänka sin månadskostnad och helt plötsligt ha råd att betala amorteringen och räntan. Och det är just detta som hopbakslån är bra för, det gör att man lätt håller koll på vad man har för skuld och ens ränta ofta blir betydligt lägre. Att ta ett hopbakslån kan underlätta för låntagarna, och det är varför vi även hjälper de med betalningsanmärkningar att jämföra olika långivare.

Hopbakslån om man finns hos Kronofogden

Har man skulder hos kronofogden måste man generellt lösa dessa innan man kan få möjligheten att få ett hopbakslån, men detta är också lite beroende på vad det är för bank och hur situationen ser ut. Vissa banker har som krav att man ska vara skuldfri hos Kronofogden i till exempel 6 månader. Om du har skulder hos Kronofogden så hör av dig till oss så ska vi hjälpa dig så gott vi kan.

Vi hjälper dig

Vi vill hjälpa dem som har det svårt ekonomiskt, eller som bara vill förbättra sin ekonomi. Vi hjälper dig att jämföra banker och långivare att söka hopbakslån hos, för att du ska kunna bli skuldfri så snart som möjligt. Om man har många smålån, skulder eller krediter kan det kännas som en djungel att hitta den bästa långivaren för dig, och det är det vi hjälper dig med. Vi hjälper dig att jämföra hopbakslån så att du kan få mer pengar, mer tid och mer energi över till annat. Ta hjälp och hitta de bästa lånen för dig här nedan!

Topplista med lån

 • Sorterad efter de bästa valen