Kan man ta lån för att lösa kronofogdeskulder?

  • Ja hos vissa långivare.
  • Omstartslån kan vara lösningen.
  • Viktigt att jämföra alternativ.

Bästa långivare i juli 2024

Bästa lån juli 2024 är Enklare
Läs mer

Om man söker att ta ett lån kan man ofta stöta på att man inte får vara hos Kronofogden eller ha andra betalningsanmärkningar. Men kan man ta ett lån för att lösa sina Kronofogdeskulder? Svaret på den frågan är ja. Vissa banker eller långivare erbjuder ett så kallat omstartslån, ett lån för att ekonomiskt starta om.

Har man väl hamnat hos Kronofogden kan det vara för att ens tidigare lån eller skulder kan ha blivit dyrare än vad man hade räknat med. Man kan ha tagit smålån som hade avgifter som man inte var beredd på, eller högre ränta än vad man trott. Anledningarna till att man kan ha hamnat hos Kronofogden kan vara många, men att komma därifrån om man redan har det tufft ekonomiskt kan vara svårt.

Vissa långivare erbjuder som sagt omstartslån, ett lån för att bland annat betala av Kronofogdeskulder, inkassoskulder etc. Ett krav för vissa omstartslån är att man ska äga en bostad som man kan ha som säkerhet i lånet, en säkerhet för långivaren men även för dig. Men så länge du sköter dina betalningar så är det inget du kommer märka av.

Fördelen med omstartslån är att du kan bli skuldfri hos Kronofogden och inkasso. Har en skuld hamnat där så har den redan blivit dyrare än vad den var från början, och räntan kan bli högre och skulder växer. Du kan då ta detta lån för att betala av dessa skulder och förmodligen få ner räntan. Istället får du en faktura på en skuld att betala istället för flera, vilket gör att sannolikheten för att missa en faktura minskar mycket.

Du kan alltså ta ett lån för att lösa Kronofogdeskulder, även fast du tidigare misskött din ekonomi kan den få en ljusare ekonomisk framtid med omstartslån och du kan lägga mer av din energi på annat.

Topplista med lån

  • Sorterad efter de bästa valen