Bästa renoveringslån

  • Hur mycket ska du låna?
  • Kan du låna på bostaden?
  • Jämför privatlån.

Bästa långivare i juli 2024

Bästa lån juli 2024 är Enklare
Läs mer

Att renovera kan snabbt bli väldigt dyrt, men på ett annat sätt är det en investering. Att renovera en del eller ett helt hem kan göra stor skillnad. Badrum, kök etc. är utrymmen som slits mycket och om de är nyrenoverade kan de öka värdet på din bostad väldigt mycket, men å andra sidan är det dyrt att renovera kök och badrum, och svårt. För att finansiera renoveringen kan du ansöka om renoveringslån idag.

Att renovera brukar öka värdet på till exempel en lägenhet till mer än vad renoveringen kostade. Att renovera kan kännas jobbigt och är en process som kan ta längre tid, därav vill många betala mer för en renoverad lägenhet än ett renoveringsprojekt. Därför kan man säga att renovering är en investering i sin bostad, då värdet på din lägenhet ökar om du renoverar den till det bättre. Att ta ett renoveringslån om man vill renovera, men inte kan betala hela renoveringen själv, kan därför vara något som gynnar dig ekonomiskt. När du sedan vill sälja din lägenhet, kommer du få tillbaka pengarna du lagt på renoveringen.

Renoveringslån eller baka in i bolånet?

När du tar ett renoveringslån behöver du inte pantsätta bostaden som säkerhet. Utan ett renoveringslån är ungefär som ett privatlån. Det är utan säkerhet och du kan själv bestämma på hur lång tid du vill betala tillbaka lånet, och anpassa det utefter hur mycket du kan betala i månaden. Fördelen med att ta ett bostadslån utan säkerhet är att du snabbt får pengarna och kan sätta igång med din renovering så snart du får pengarna.

Du kan också baka in renoveringslånet i bostadslånet, och då sätts bostaden som säkerhet. Fördelen med detta alternativ är att räntan vanligtvis blir lägre, då man har en säkerhet i lånet. Processen blir dock längre, och om du har lånat maxbeloppet på din bostad så kommer du inte att kunna låna på detta sätt. Du kan bara låna upp till 85% av bostadens värde. Det man kan göra om man vill låna på bostaden för att finansiera större renoveringar i sin bostad, är att själv betala för de billigare renoveringarna som gör helhetsintrycket bättre och kan öka värdet. Har värdet ökat, så betyder det att du kan låna mer pengar i ditt bostadslån för den dyrare renoveringen.

Att baka in renoveringslånet i sitt bostadslån är en längre process som kan kännas mer komplicerad, medan ett renoveringslån blir smidigare. Har man möjlighet att betala av renoveringslånet snabbt, behöver det inte heller bli så mycket dyrare än att baka in i bostadslånet, även fast bostadslånet har lägre ränta.

En renovering snabbt springa iväg i kostnader, speciellt om man vill göra större projekt såsom kök eller badrum, och det kan bli svårt att själv kunna betala för hela renoveringen. Därför kan du ansöka om renoveringslån här hos oss, så du snabbt, smidigt och enkelt kan jämföra olika erbjudanden och hitta det med förmånliga för dig.

Hitta det bästa renoveringslånet för dig, hos oss

Att hitta det bästa lånet att ta är ett stort och viktigt beslut. Det är viktigt att jämföra olika låneerbjudanden och det kan kännas som ett komplicerat beslut, men om du gör din ansökan här hos oss får du snabbt olika erbjudanden som blir enklare att jämföra. Du kan jämföra dess för- och nackdelar samt dess räntor. Att välja ett lån med låg ränta är en stor fördel för dig då du slipper betala lika mycket onödiga pengar jämfört med ett lån med hög ränta. Men hur vet man vilka långivare som kan ge dig de bästa möjligheterna? Det är en stor fördel med att ansöka hos oss, du får inte bara ett eller två erbjudanden utan flera, så du smidigt kan välja vilket du vill tacka ja till och så att du ska känna dig trygg i ditt val, att du tagit rätt lån.

Innan du ansöker om renoveringslån

Innan du ansöker om renoveringslån är det en fördel om du innan räknat ut vad du vill göra, vad materialkostnaderna blir och om du måste ha hjälp av exempelvis elektriker eller liknande under renoveringen, och dess kostnader. För att du ska slippa låna mer pengar än vad som faktiskt behövs, så du slipper att betala ränta på dessa pengar.

Visserligen kan du vanligtvis betala in mer på lånet om så önskas, så om du efter renoveringen eller under renoveringen inser att alla pengar inte kommer att behövas, kan du direkt betala tillbaka dessa på lånet. Hos många långivare kan du också smidigt utöka ditt renoveringslån, så du kan också ansöka om att utöka lånet ifall du inte lånat tillräckligt från början. Under en renovering kan alltid oväntade kostnader dyka upp, så det kan kännas som en säkerhet. Att man kan utöka lånet som man redan har, istället för att behöva ta ett nytt lån.

Hos oss kan du smidigt hitta de bästa renoveringslånet redan idag, så du snart kan börja med din efterlängtade renovering.

Topplista med lån

  • Sorterad efter de bästa valen