Guide för bästa lån

  • De vanligaste lånetyperna
  • Jämför olika lån.
  • Hitta bästa lånet.

Bästa långivare i juli 2024

Bästa lån juli 2024 är Enklare
Läs mer

Att hitta det bästa lånet för en själv kan kännas väldigt svårt. Vad man ska tänka på och hur man gör för att hitta det bästa lånet påverkar självfallet resultatet också. Ibland vill man veta vilka erbjudanden man kan få innan man tar ett beslut, och inte ta det första erbjudande man får. För att det ska bli så simpelt för dig som möjligt kan du då ta hjälp av vår sida, där du lätt kan jämföra olika långivare och erbjudanden.

De vanligaste lånetyperna

De vanligaste lånetyperna är bland annat bostadslån, privatlån eller hopbakslån. Men bortsett från dessa finns det såklart andra vanliga typer av lån.

Bostadslån är ett lån du får möjligheten att ta om du ska köpa en bostad. När du tar ett bostadslån måste du ange värdet på bostaden samt måste du betala en kontantinsats. Du kan alltså inte låna hela bostadens värde utan måste betala en del själv. Det är vanligt att den lägsta kontantinsatsen ligger på 15%, alltså att du måste betala minst 15% av bostadens värde och då kan låna upp till 85%. Ett bolån har ofta lägre ränta än andra lån, då man lånar med bostaden som en säkerhet, en pant. Eftersom det är lägre ränta och lånesumman ofta är väldigt hög så är det vanligt med lång återbetalningstid på lånet.

Ett privatlån är ett lån du kan söka, som inte har en säkerhet. Lånet är inte till för en investering som bostadslånet där man köper något dyrt som förhoppningsvis ökar i värde, utan ett lån där man själv kan avgöra vad man gör med pengarna. Du kan exempelvis ta ett privatlån för renovering, köpa bil, samla smålån etc. Eftersom lånet är utan säkerhet så bli det är större risk för långivaren och därav är räntan vanligtvis högre än på bolån. Många långivare har också ett maxtak på vad man får låna, vilket kan ligga på ca 500 000 kr, och återbetalningstiden brukar vara kortare än på bolånet.

Ett hopbakslån är ett lån du kan ta om du vill baka ihop dina mindre lån, skulder och krediter. Har man många små skulder har dem ofta hög ränta eller andra avgifter, och det kan vara förvirrande att hålla reda på alla dessa. Om man tar ett hopbakslån och betalar av sina mindre skulder kan man minska sin månadskostnad, eller om man väljer att amortera mera kan man minska återbetalningstiden och bli skuldfri tidigare. När du ansöker om ett hopbakslån kan förutsättningarna se olika ut, i vissa fall vill långivaren att du anger exakt vad det är för skulder du har och att dem betalar av dem åt dig, men i vissa fall är det ditt ansvar att betala av alla skulder med de lånade pengarna.

Oavsett vad det är för lån du söker är det viktigt att undersöka vad lånet innebär och ta reda på vad som är en bra ränta, vilket du lätt gör med hjälp av vår sida. Vi vill göra det lättare för dig och alla andra kunder att hitta det bästa lånet.

Bästa lånet 2024

Vad ska man då göra för att hitta det bästa lånet 2024? Med hjälp av vår sida kan vi hjälpa och underlätta sökandet för dig. Det kan kännas som en djungel om man vill ta ett lån, då det är mycket att hålla koll på. Och det bästa lånet för dig, kanske inte är det bästa för någon annan? 


För att ett lån ska bli så billigt för dig som möjligt är det viktigt att tänka på räntan, men valet av återbetalningstid är också en viktig del. Du kan ha den lägsta räntan, men om du betalar länge kan lånet fortfarande bli dyrt. Räntan är en procentsats som du betalar månadsvis, så att betala den i färre månader blir billigare, alltså en kortare återbetalningstid. Men att ha en kort återbetalningstid betyder inte att lånet automatisk bli billigt. Det kan låta förvirrande, men det är därför vi finns här med hjälp på vår sida.

Att hitta det bästa lånet 2024 för just dig är vår ambition, och vi hjälper dig i djungeln om vad för bra alternativ du faktiskt har. Oavsett om det är ett hopbakslån eller ett privatlån, eller givetvis något annat lån.

Det kan också kännas viktigt att man känner sig trygg med sin långivare, att man litar på dem och att det inte ska uppkomma olika typer av avgifter. Helt enkelt för man inte ska känna sig lurad. Vi vill att man ska ta ett lån och att all information är tydlig, därför kan du lita på oss. Ta hjälp av vår sida för att hitta ditt bästa lån 2024, för att bli nöjd och känna dig trygg i det beslut du väljer att ta. För att få en låg ränta och för att lånet ska kosta dig så lite som möjligt efter dina ekonomiska möjligheter.

Topplista med lån

  • Sorterad efter de bästa valen